Уперше в Західній Україні: у Львові пересадили печінку

Ще одне серце, дві нирки та печінку від посмертного донора пересадили у Лікарні швидкої допомоги міста Львова цієї неділі.

Трансплантація печінки виконана вперше у Західній Україні. Про це інформує лікарня, передає "Еспресо.Захід".

Донором стала 47-річна жінка, яку госпіталізували з розривом аневризми. Її рідні - мама та син, що навчається в семінарії – одразу дали згоду на донорство задля порятунку інших життів.

Печінку пересадили 39-річній жінці із Житомира, що мала цироз. Така хвороба не піддається лікуванню, тому єдиним виходом для пацієнтки є саме трансплантація.

"Орган уже був критично уражений. Щоб виконати трансплантацію, на наше запрошення з Києва приїхала команда Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова на чолі з Олександром Гриненком. Операцію робили спільно з нашими спеціалістами. Вона тривала одинадцять годин", - розповів головний лікар лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

У той час у інших трьох операційних медики пересаджували серце та нирки.

Серце отримав 45-річний одесит. Серце чоловіка постраждало після інфаркту. Тому донорське серце – єдиний шанс на порятунок. До операції залучили також колег з Інституту серця – команду  Бориса Тодурова. Трансплантацію виконували спільно з кардіохірургами лікарні швидкої допомоги.

Нирки отримали мешканці Тернопільської області - 35-річна жінка та 47-річний чоловік. Нові нирки запрацювали ще на операційному столі.

Всі пацієнти, які отримали донорські органи, почуваються добре.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал

Фото: facebook/ Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова