У Львові 8-ма лікарня стане другим закладом високого рівня з надання невідкладної допомоги

Лікарню доукомплектовують сучасними діагностичними приладами і уже скоро заклад зможе підписати угоду з Національною службою здоров’я.

Про це інформує пресслужба Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

Днями у 8-му міську клінічну лікарню доставили комп’ютерний томограф, а з 1 січня там запрацює ще й ангіограф. Це дозволить 8-й лікарні надавати невідкладну допомогу на надсучасному рівні. 

 "Ми розуміли, що відсутність ангіографа і КТ може поставити під загрозу майбутнє лікарні. Тому ми активно працювали упродовж років над цим і лікарня взяла участь у "Великому будівництві". З державного бюджету виділено 8 млн грн на ремонт приміщення під ангіограф",  розповіла Наталія Літвінська, керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Вона додала, що зараз там завершуються роботи. З нового року на рівні міністерства має відбутися тендер і ангіограф має бути завезений в лікарню.

"Також ми придбали КТ у лізинг, він вже є в лікарні. Все це дасть можливість лікарні підписати угоду з Національною службою здоров’я і стати другою конкурентноздатною лікарнею з надання невідкладної допомоги", зауважила Наталія Літвінська.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал