На Львівщині збільшується кількість пацієнтів з важкими пневмоніями

Заповнення ліжкової мережі становить 38,6%.

Про це повідомив на брифінгу щодо епідситуації директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід"

За попередню добу підтвердили 555 фактів коронавірусної хвороби на Львівщині. Провели півтори тисячі тестувань методом ПЛР (наявність/відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу) та стільки ж методом ІФА (наявність антитіл). За попередню добу госпіталізували 162 пацієнти, а на сьогоднішній ранок в стаціонарах Львівщини перебуває 1446 хворих. З них 139 перебувають в реанімаційному відділенні, 33 – на апаратах штучної вентиляції легень. Заповнення ліжкової мережі становить 38,6%.

Серед закладів охорони здоров'я у Львівській обласній інфекційній лікарні є 105 хворих, у Центрі легеневого здоров'я – 132 пацієнтів, у Львівському обласному госпіталі ветеранів війні – 124,  у Лікарні швидкої медичної допомоги – 214. Серед районних лікарень найбільш заповненими є Новояворівська (101 пацієнт) та Стрийська (67 пацієнтів).

"На сьогодні 2940 ліжок мають підведений кисень. Це 79%. До кінця року досягнемо 80%. Загалом завантаженість ліжкової мережі є невисокою, проте хочу акцентувати, що пацієнтів все частіше госпіталізують з важкими пневмоніями. Багато хворих мають менше ніж 35 років", – говорить Орест Чемерис.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.