Для українських учителів затвердили новий професійний стандарт

Затверджено профстандарт учителя початкових класів, учителя закладу загальної середньої освіти і вчителя з початкової освіти.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти, передає "Еспресо.Захід".      

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило професійний стандарт за професіями "Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти", "Вчитель закладу загальної середньої освіти", "Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)". Професійний стандарт вчителя внесено до Реєстру професійних стандартів, його можна переглянути за посиланням.

Професійний стандарт втілює сучасний підхід до визначення переліку та опису загальних і професійних компетентностей вчителя. До загальних компетентностей увійшли громадянська, соціальна, культурна, лідерська та підприємницька.

Читайте також: "Шкарлет хоче переплюнути Табачника – анонсував трансформацію ЗНО", – Володимир В’ятрович

Так, до переліку професійних компетентностей увійшли:

Документ також містить опис професійних компетентностей вчителя в розподілі за кваліфікаційними категоріями – спеціаліст, спеціаліст другої категорії, спеціаліст першої категорії, спеціаліст вищої категорії.

Читайте також: МОН запустило Всеукраїнську школу онлайн

"Профстандарт дозволяє вчителям визначати чіткі орієнтири власного професійного розвитку, а також запобігає ризикам необ’єктивного оцінювання професійних компетентностей вчителів під час їхньої атестації та сертифікації", – зазначили у Міносвіти.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал