Вкрали коней, щоб продати: підлітковий "бізнес-план" на Новий рік

На Тернопільщині підлітки вкрали двох коней.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області, передає "Еспресо.Захід".

Коні з двох приватних господарств у селі Садки Шумського району зникли в ніч проти 27 грудня. Невідомі вивели тварин із підсобних будівель. Після звернень потерпілих місцеві поліцейські взялися за пошуки. Злодіїв розшукали того самого дня, до того ж вдалося повернути крадене господарям.

Причетними до крадіжки виявилися двоє неповнолітніх мешканців села Дедеркали. Серед ночі 16-річний і 15-річний підлітки прийшли "на промисел" до сусіднього села. Кожен викрав по тварині. Як згодом пояснили, вони мали намір продати коней і за виручені гроші відсвяткувати Новий рік.

Свої плани зловмисникам майже вдалося втілити: вони знайшли номер телефону заготівельників, зв’язалися з ними й ті вже вирушили до Дедеркал, де в закинутому обійсті  неповнолітні тримали крадений товар. Проте дорогою покупців зупинили поліцейські, пояснили, що сталася крадіжка, шукають двох коней і попросили повідомити, якщо хтось намагатиметься здати тварин.

Тепер обоє підлітків нестимуть відповідальність за вчинення крадіжки з проникненням. Їм інкриміновано частину 3 статті 185 ККУ. Триває досудове розслідування. Крадених коней поліцейські повернули господарям.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал