Півсотні ретро-велосипедів: у Львові встановили унікальний рекорд

Сьогодні, 28 грудня, до Львова завітала команда експертів Книги реєстру рекордів України.

Як повідомляє "Еспресо.Захід", львівський колекціонер Андрій Гладун став рекордсменом у Книзі рекордів України з найбільшою колекцією ретро-велосипедів. 

Унікальну колекцію президента клубу "Ретровики Львова", володаря звання ретро-мер нашого міста Андрія Гладуна можна побачити у музеї Ретро-гараж Львів, що у старому трамвайному депо, за адресою: вул. Вітовського, 57 а. 

Колекція Андрія Гладуна налічує понад півсотні ретро-велосипедів з 11 країн світу виготовлених упродовж 1900-1960 років. Найунікальніший із них – експериментальний ровер львівського виробництва 1945 року. 

До рекорду України було представлено 44 велосипеди, а інші двоколісні, які є в колекції Гладуна, ще досліджують. На всі велосипеди були надані документи, які засвічують автентичність та вік старих двоколісних.  

"Це все зроблено для вас, для львів’ян, для гостей нашого міста. Ми нічого не продаємо, хай люди їдуть дивитися до нас, до Львова, а не ми до когось.  Львів – це справжня ретро-столиця України!", – зазначив Андрій Гладун.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал