У Коломиї врятували лебедів (фото)

Птахи потрапили у крижану пастку.

Сьогодні вранці в Коломиї на міському озері імені Т. Шевченка рятувальники в особах Коломийської рятувально-водолазної служби та Державної пожежно-рятувальної частини №7 врятували двох лебедів, яких скувало кригою. Після звільнення птахи полетіли. Про це з посиланням на Управління ДНС України в Івано-Франківській області інформує "Еспресо.Захід".

Попри те, що лебідь неймовірно граційний та красивий птах, він ще й чи не найбільший серед пернатих мешканців водного середовища. Його потужні крила мають розмах 2-2,4 метри і в разі небезпеки удар ними може серйозно травмувати супротивника.

Всього у світі сім видів лебедів, які давно вже стали для людини символом чистоти та вірності у коханні. Недаремно. Адже лебеді довго шукають собі пару. А знайшовши, залишаються вірними один одному до кінця життя. У разі загибелі одного з партнерів, інший часто покидає зграю і доживає віку самотою. Відомі випадки, коли, втративши партнера, вірні птахи скоювали самогубства, падаючи навзнак з великої висоти.

Цікаво, що лебідь виду кликун визнаний національним птахом Фінляндії. Чорний лебідь є офіційним символом в Західній Австралії: образ цього птаха є на гербах, прапорах і навіть поштових марках усіх великих австралійських міст. А всі лебеді-шипуни у Великобританії є королівською власністю.

Фото з фейсбук-сторінки Управління ДНС України в Івано-Франківській області

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал