Стало відомо, скільки алкоголю випили українці цьогоріч

Жителі Львівщини у трійці областей, де спожили найбільше лікеро-горілчаних напоїв.

За 9 місяців цього року продаж горілки та лікеро-горілчаних напоїв у роздріб становив 11,9 млрд грн. Найбільше у роздріб купили горілки та лікеро-горілчаних виробів жителі Києва – на 2,9 млрд грн. Про це повідомляє Главком з посиланням на дані Держстатистики.

У перерахунку на абсолютний алкоголь, обсяг роздрібного продажу горілки та лікеро-горілчаних напоїв протягом звітного періоду становив 2 млн 186 тис. дал.

Чимало відповідної продукції придбали жителі Дніпропетровської (1,2 млрд грн), Київської (1,1 млрд грн) та Львівської (943 млн грн) областей.

Дані Держстатистики свідчать також про те, що українці, як правило, купують горілку та лікеро-горілчані вироби вітчизняного виробництва. Продаж горілки українського виробництва становить 787 млн грн (66,1%). Решта – 33,9% – імпортний продукт.

У період карантину в Україні зростання продажу міцного алкоголю, склало близько 4-5%. Згідно з показниками Держстату, значно збільшився імпорт закордонного вина, крім того, вітчизняні компанії почали виробляти більше горілки та коньяку.

Рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я світовим лідерам обмежити доступ до спиртного на час пандемії (вживання алкоголю може лише збільшити ризик заразитися COVID-19 та погіршити стан уже інфікованих) так рекомендаціями й залишились.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал