Львівські медики дістали гній з мозку в 11-річного хлопця

З мозку 11-річного хлопця ЛОРи львівського "Охматдиту" дістали 5 мл гною.

Уже три роки хлопець хворіє хронічним отитом (запалення вуха). У хлопця бували загострення двічі на рік, у вусі накопичувався гній, його звідти діставали, але хвороба залишалася. А цього року в дитина сталося нетипове загострення - гній через вухо потрапив у мозок. Діставали його у львівському "Охматдиту". Про це інформує лікарня, передає "Еспресо.Захід".

Віталік - із сусідньої області, там він лежав у реанімації з менінгітом (запаленням мозку) і абсцесом (скупчення гною) у порожнині черепа. Але запальний процес тамтешні лікарі зняли, абсцес залишився. Дитині була потрібна термінова операція. В області таких операцій не роблять, у Києві не змогли прийняти хлопця через карантин. До Львова Віталик приїхав вже в загрозливому стані.

"На МРТ ми побачили купу гною, кістка вуха прогнила, гній потрапив у головний мозок і спровокував менінгіт і абсцес. Вчора ми зробили термінову операцію. Через завушний розріз дісталися до скроневої кістки, розбурували її і видалили величезну холестеатому (це такий пухлиноподібний утвір). Прогнилу кістку ми очистили від пошкоджених тканин, видалили утворення і гній. Його було приблизно 5 мл. Операція тривала 4 години", - розповів "Еспресо.Захід" завідувач відділення дитячої отоларингології "Охматдиту" Федір Юрочко.

В операційній працювали Федір Юрочко, дитячий отоларинголог Дзвінка Копанська і анестезіолог Володимир Міщук.

Зараз загрози для життя хлопця вже немає. Хлопець добре почувається і скоро поїде додому.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал