Вітренка приміряють на посаду нового прем'єра, – політолог

На початку 2021 року український уряд, найімовірніше, матиме нового голову.

Про це в прямому ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" заявив політолог, директор Інституту світової політики Євген Магда.

"Я думаю, на початку 2021 року уряд матиме нового прем'єра. І зараз на цю посаду, як у примірочній в супермаркеті, приміряють Юрія Вітренка. Я роблю такий висновок з того, наскільки швидко його заштовхали на посаду тимчасового виконувача обов'язків міністра енергетики. А ми розуміємо, що енергетика зараз – це не тільки кров економіки, а й важливий фактор управління", – сказав він.

За словами політолога, новий прем'єр стане відповіддю на різке падіння рейтингів усіх представників влади: президента, уряду та парламенту.

"Його "обкатують". І він зі свого боку, якщо хоче стати прем'єром, муситиме давати якісь зобов'язання. Якщо пам'ятаєте, колись Марчука відставляли з прем'єрства за формування власного політичного іміджу. От так Вітренка намагатимуться від цього унеможливити. Україна – парламентсько-президентська республіка, тож якщо прем'єр успішно працюватиме, якщо роботу уряду громадяни успішно відчуватимуть у своїх гаманцях і холодильниках, то рейтинг такого політика дуже швидко виросте", – додав Євген Магда.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.