Сьогодні відбудеться допрем'єрний показ львівського фільму "В.О. Святого Миколая"

Демонстрація пройде в кінотеатрі ТРЦ "Forum Lviv" о 16:00.

Повнометражний музичний фільм для сімейного перегляду "В.О. Святого Миколая", про який стільки говорено (зокрема й через те, що перший вітчизняний, який приурочений шанованому святому, а не міфічному Санта Клаусу та й зроблений виключно силами львів'ян) сьогодні, нарешті, у Планеті кіно ТРЦ "Forum Lviv" виходить на широкі екрани. Щоправда, говорити про визначені дати прокату наразі через недалекий локдаун складно, однак до кінця року відбудеться ще два допрем'єрних покази, зокрема 28 і 29 грудня о 15.00, інформує "Еспресо.Захід".

Як попередньо розповів нам продюсер стрічки "В.О. Святого Миколая" Михайло Лишак, мова про історію, яка частково стосувалася і його родини: коли батьків так закручує життя, що вони уже не мають сил і часу дослухатися до проблем своєї дитини, і чи аж така всеохопна заангажованість у всесвітні процеси того вартує. Звичайно, кіношна історія цілком інакша – це історія стосунків однієї львівської дівчинки та її тата, що в силу обставин залишилися у цьому світі удвох, і потреби чути одне одного. Але від того заторкнуті проблеми не маліють.

Ідею зняти таку стрічку на початках підтримав Український культурний фонд та Львівська обласна держадміністрація, а згодом чимало приватних осіб, яким така ідея видалася цікавою. Відповідно, коло мільйона гривень, що їх потягнув бюджет стрічки (за реалізацію якої відповідає команда "ВАУ Студіо") про непрості взаємини сучасних батьків та сучасних дітей, вдалося назбирати.

"Наш фільм, сценарій до якого написали ми з дружиною Галиною Лишак та режисерами якого стали Галя і Богдан Кривень, як на мене, вийшов не тільки цікавим, а й особливим, – каже Михайло Лишак. – І не тільки тому, що це – фільм-мюзикл, до якого спеціально створено 11 авторських музичних композицій. А й через те, що він зроблений виключно силами львів'ян, навіть у технічному вимірі. А головне, фільм також про ті дива, що їх кожен з нас здатен створити самотужки. Я знаю, про що кажу, бо є татом двох чудових дівчаток – десятилітньої Даринки та 8-місячної Юстинки. І знаю, що дива трапляються набагато частіше, якщо людина сама докладає до них зусилля".

Цікаво, що фільм "В.О Святого Миколая" та його творці ГО "ВАУ Студіо" мають на меті ще одне благородне завдання – звернути увагу на проблему недоношених діток та посприяти у відкритті Банку грудного молока, який планують відкрити на базі Львівської обласної клінічної лікарні. Тобто частина коштів, виручених від прокату стрічки, піде на відкриття такого банку, який вкрай необхідний для виходжування недоношених немовлят. До слова, у Європі функціонує 226 таких банків, а в Україні тільки один – відкритий минулого року у столиці.

Нагадаємо, Львівський банк грудного молока стане першим на Західній Україні – відповідна петиція, зареєстрована на сайті петицій Львівської обласної ради ще у серпні, набрала необхідну кількість голосів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал