Регламентна комісія завершила роботу й готова виносити проєкт регламенту на сесію, – Марусяк

Регламент є ключовим документом у роботі міської ради, без якого всі інші рішення не чинні.

Про це в коментарі "Еспресо.Захід" розповів депутат Львівської міської ради Володимир Марусяк.

"Спеціальна комісія з регламенту працювала вчора шість годин і сьогодні дві. У підсумку ми повністю підготували регламент для затвердження. Адже без нього рада не може працювати, а її рішення не чинні. Головне, що ми в ньому змінили, – це збалансували повноваження міського голови та депутатського корпусу, зокрема секретаря ради", – відзначив депутат.

Як прокоментував ситуацію щодо важливості регламенту голова фракції "Європейська Солідарність" Петро Адамик, депутати не можуть приймати жодних рішень до того часу, поки не буде прийнятий регламент. Інакше вони будуть не чинні і їх можна легко оскаржити в суді.

Окрім цього, більшість у міській раді має намір також ініціювати скасування повноважень виконавчого комітету.

"Цих двох питань (прийняття регламенту та скасування виконкому) немає в порядку денному сьогоднішнього засідання, бо його формував секретаріат, а ці питання ініціювали депутати. Зараз ще відбувається колегія ради, яка сформує вже повний порядок денний", – розповів Володимир Марусяк.

Чи буде сьогодні ж сформовано новий виконком, депутат не знає. Адже це питання буде вже у повноваженнях міського голови.

"Сьогодні ми ініціюємо припинення повноваження старого, а далі все в руках міського голови, який має подати його персональний і кількісний склад в раду. У нього мали б увійти мер, секретар ради, старости ОТГ і представник обласної ради", – каже Володимир Марусяк.

Серед найважливіших питань сьогоднішньої сесії є також прийняття нового бюджету.

"Важко передбачити, як піде бюджетний процес, адже лише сьогодні о 10.00 зібралася спеціальна комісія. І все залежатиме, чи встигнуть вони все опрацювати і підготувати", – додав депутат.

Та попри обмежений час для підготовки бюджету, за словами Петра Адамика, представники Андрія Садового вимагають прийняти його першочергово. Проте депутати більшості наполягатимуть на тому, що спочатку слід затвердити регламент.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.