Львівщина відзначила 83-тю річницю з дня народження В'ячеслава Чорновола

Сьогодні, 24 грудня, на Львівщині відбулись урочисті заходи з нагоди 83-ї річниці від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".

Вшанувати його пам'ять біля пам’ятника видатному українцеві зібралися представники влади та громадськості. Розпочалися  урочистості покладанням квітів до пам’ятника В'ячеславу Чорноволу та громадським віче.

"Мені добре запам’яталися його слова "Україна починається з тебе". І, справді, Україна починається з громадян, міцних родин та спільних громад. Україна починається з кожного з нас. Величезна подяка та низький уклін В’ячеславу Чорноволу за його життя та внесок у відстоювання ідеї побудови незалежної Української держави", - зазначив очільник області Максим Козицький.

".В’ячеслав Чорновіл був головою Львівської обласної ради першого демократичного скликання. Тому маємо з честю нести ім’я – людини-патріота, дисидента, політв’язня, діяча руху опору проти радянської влади, борця за національну єдність та проти дискримінації українства, Героя України", - додала голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Присутні виконали Гімн України та "Боже Великий, Єдиний".

В'ячеслав Чорновіл — український політик,  публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації  українського народу. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х - 90-х років; Герой України (посмертно).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал