Допис Андрія Москаленка у Facebook розгляне комісія законності та свободи слова

Заступник міського голови заявив, що депутатами стали "адвокати тютюнового олігарха".

Допис заступника голови Львівської міської ради Андрія Москаленка, який з’явився на його сторінці у Facebook після зірваного засідання міської ради, обурив голову фракції "Європейська солідарність" Петра Адамика, передає "Еспресо. Захід".

"Сьогодні чиновник Львівської міської ради Андрій Москаленко дозволив собі по-хамськи висловитися про двох членів моєї фракції. Я би просив цього чиновника  перепросити за свій наклеп, за свої емоції, – заявив Петро Адамик під час засідання сесії, яка все ж розпочалась по обіді. – Я би просив, аби комісія законності та свободи слова звернула увагу на цей ганебний факт".

Нагадаємо, сьогодні Андрій Садовий  уже в сесійній залі заявив, що сесія переноситься на 29 грудня, бо депутати не встигли ознайомитись з регламентом. Натомість депутати були таким рішенням заскочені, оскільки збирались на засідання і частина вже була в залі.

Виявилось, що причиною зірваної сесії став регламент. Депутати наполягали на тому, що спочатку треба голосувати за новий регламент, а уже потім за бюджет. "Це перші вибори об’єднаної громади, тому попередній регламент  просто не діє. Закон прямо говорить про те, що комісії не можуть засідати, поки не буде прийнятий регламент. Тобто без прийнятого регламенту будь-яке рішення ради можна буде оскаржити", – пояснив Петро Адамик.

Після цього Андрій Москаленко написав, що у цьому регламенті, значна частина повноважень міського голови передається "адвокатам олігарха". 

В результаті перемовин сесійне засідання все ж розпочали.

Голова комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Уляна Пак у коментарі "Еспресо.Захід" заявила, що навіть заяву Андрія Москаленка вони можуть розглядати лише після прийняття регламенту. Адже лише після цього комісія стає повноважною.

"Після того, як буде прийнято регламент, наша комісія збереться і розгляне заяву Москаленка згідно з нормами регламенту, статусу депутатів місцевих рад, норм депутатської етики. Ми будемо аналізувати його висловлювання щодо відповідності чинному законодавству і локальним актам місцевої ради та пропонувати відповідне рішення", - сказала Уляна Пак.  

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал