Для батьків дітей з інвалідністю створили мобільний додаток

В Україні розробили мобільний додаток для батьків дітей з особливими освітніми потребами, за допомогою якого вони зможуть швидко взаємодіяти з порталом «Інклюзивно-ресурсний центр».

Тут можна буде створити е-заяву для проходження комплексної оцінки школяра. Про це інформує МОН, передає "Еспресо.Захід".

Мобільний застосунок призначений для полегшення комунікації між співробітниками інклюзивно-ресурсних центрів, адміністрацією навчальних закладів і батьками дітей з особливими освітніми потребами.

Співробітники інклюзивно-ресурсних центрів зможуть за допомогою додатка регулювати графік відвідування, відстежувати запити батьків дітей з особливими освітніми потребами, а батьки зможуть отримувати відповіді на свої питання. 

Мобільний додаток вже є у вільному доступі на PlayMarket і AppStore. Щоб скачати мобільний додаток, користувачі у додатках Google Play або AppStore мають здійснити пошуковий запит «Клієнт ІРЦ». Користувачам Apple потрібно перед цим виконати попередню авторизацію, зайшовши на сайт «Україна. Інклюзія» з комп’ютера.

Інструкцію щодо того, як користуватися мобільним застосунком, батьки дітей з особливими освітніми потребами зможуть отримати за посиланням.

Фахівці й директори інклюзивно-ресурсних центрів, адміністрація навчальних закладів зможуть знайти інструктивно-методичні матеріали за посиланням.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал