Справа ДБР проти Зеленського є важливим першим кроком, – Гліб Бабіч

Державне бюро розслідувань має купу можливостей розтягувати слідчі дії.

Про це у прямому ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" зазначив учасник війни з Росією, громадський діяч Гліб Бабіч.

"ДБР має купу можливостей розтягувати слідчі дії або взагалі відмовити, це вже будуть інші сходинки цього процесу. Але це дуже важливий перший крок. І навіть якщо справа буде закрита через те, що розслідування не можна вести проти діючого президента, ця закрита справа існуватиме. І рано чи пізно термін перебування Володимира Зеленського на посаді Президента закінчиться", – сказав він.

"За останні пів року ми добре вивчили, що таке ДБР. Це структура на 100% президента, і вони працюють тільки в один бік. Основне завдання – це виконання політичних замовлень влади. Тому, я думаю, ми будемо мати дуже серйозний спротив", – додав Гліб Бабіч.

Нагадаємо, як повідомляв "Еспресо.Захід", 22 грудня Печерський суд зобов'язав ДБР відкрити кримінальне провадження проти Зеленського. Президента звинувачують у загибелі морпіха-розвідника Ярослава Журавля.

Нагадаємо, 13 липня російські найманці обстріляли групу українських військових, які здійснювали евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі смт Зайцеве. Внаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець зазнав поранень, ще один – бойового травмування. Пораненого військовослужбовця тоді не вдалося евакуювати, він стік кров'ю. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.