"Ми раді, що мер прислухався до пропозицій депутатів більшості", – Олена Пасевич

Сьогодні міські обранці проголосували три важливих питання, а на завтра у них заплановано прийняття бюджету та регламенту роботи.

Як відбувалася робота сьогодні і чи готові завтра депутати прийняти найважливіші для ради документи, у коментарі "Еспресо.Захід" розповіла заступниця голови фракції "Європейська Солідарність" Олена Пасевич.

"Сьогодні було завершено те засідання, яке мало відбутися ще 4 грудня. Тоді ми планували обрати секретаря ради, призначити постійні комісії та створити тимчасову – для розробки нового регламенту. Але міський голова оголосив перерву, а потім пішов на самоізоляцію. І зібратись нам вдалося лише зараз. Тішить, що є більшість депутатів, які готові працювати конструктивно", – відзначила депутатка.

Також вона розповіла, що депутати трьох фракцій, "Європейської Солідарності", "Варти" та "Свободи" розробили багато порад до роботи і більшість з них були враховані усім депутатським корпусом та міським головою.

"Тобто фактично усі пропозиції, які висували депутати трьох фракцій більшості були враховані. І досягнуто консолідації усього депутатського корпусу. Це добре, адже зроблено перший крок у напрямку повноцінної роботи.

І сподіваюсь, що вона триватиме і завтра, коли рада має намір прийняти бюджет і регламент, а також ще чимало важливих рішень. Сьогодні, відразу після засідання, зібралась погоджувальна рада, де, власне, і визначається порядок денний на завтра".

Читайте також: У Львівській міськраді сформовано депутатські комісії. Їх перелік та склад

Особливо Олена Пасевич наголосила на тому, що завтра мають прийняти бюджет та регламент, над яким, не дивлячись на демарш Андрія Садового, депутати наполегливо працювали:

"Відзначу, що хоч міський голова перебував на лікарняному і гальмував прийняття цих документів, депутати нашої фракції та й інших працювали над ними і готові до погодження. Ми однозначно не будемо голосувати за той бюджет, який пропонують чиновники Андрія Садового, адже там дуже багато незбалансованих моментів і незрозумілих витрат за минулий рік. У нас є своє бачення і розуміння того, що треба змінювати і ми готові до конструктивної роботи. Не менш важливо опрацювати регламент, який і буде організовувати роботу депутатів на наступні п’ять років".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.