Опитування: лише 18% українців вважають, що справи у країні йдуть у правильному напрямку

Лише 18% українців вважають, що в цілому справи в Україні ідуть у правильному напрямку, більшість (71%) – протилежної думки.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 16-20 грудня, передає "Еспресо.Захід".   

За результатами опитування, понад 70% вважають, що економічне становище в Україні погіршилось за останні півроку, 17% думають, що воно не змінилося, і лише 7% помітили покращення. Щодо фінансової ситуації в родині: 56% відчули погіршення, 37% – відсутність змін, лише 7% – покращення. Настрої щодо майбутнього також не є надто оптимістичними: лише 16% вважають, що в найближчі 6 місяців економічна ситуація в Україні покращиться, 32% вважають, що вона не зміниться, і 47% – очікують погіршення.

Серед населення переважають емоції розчарування (42%) та надії (32%).

Читайте також: Рейтинг президента Зеленського впав, – опитування

Ключовими загальнонаціональними проблемами громадяни вважають корупцію, війну на Донбасі, економічну кризу, некомпетентність влади та епідемію коронавірусу. При цьому на особистісному рівні до перелічених проблем додається ще й низька якість медицини, а проблема економічної кризи вже очолює "рейтинг проблем".

Загалом причину можливої економічної кризи більшість опитаних бачать у некомпетентності влади (63%), хоча чверть вважає, що економічний занепад настане через коронавірус. Ще 9% бачать причиною війну на Донбасі. При цьому кількість тих,  хто пояснює ситуацію в економіці некомпетентністю влади, за останні півроку зросла з 53 до 63%.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал