МОЗ планує повністю відмовитися від паперових медичних карток

До електронної системи приєдналися 36 мільйонів пацієнтів.

Про це сьогодні, 22 грудня, на щоденному брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає "Еспресо.Захід".

Степанов зазначає, що попри складну ситуацію у сфері охорони здоров'я, Міністерство охорони здоров’я працює над цифровою трансформацією медичної системи. Їхньою метою є повністю перейти в електронне ведення історій пацієнтів.

"В липні 2020 року комітет з розвитку цифрових трансформацій розпочав свою роботу. Розробили стратегічні плани, щоб система була зручною для пацієнтів та лікарів, не вимагала багато часу для заповнення. До системи вже приєдналися 36 мільйонів пацієнтів. Це в тому числі через декларації з сімейними лікарями. Також більше ніж чотири з половиною тисячі закладів охорони здоров'я вносять відповідну інформацію та отримують за це кошти. Хочемо повністю позбутися за декілька років від паперових карток. Розуміємо, що неможливо зробити за місяць, проте реалізуємо такий задум за кілька років", – повідомляє Степанов.

Також читайте: Свого сімейного лікаря обрали вже понад 30 млн українців

Міністр зазначає, що з 1 жовтня що ми вже зробили в Україні офіційно діють електронні медичні висновки про народження. На сьогодні видали понад 26 тис. таких електронних висновків. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.