Кількість пацієнтів з COVID-19 на Львівщині зменшується

Ліжкова мережа, станом на ранок 22 грудня, зайнята на 39,8%.

Про це на щоденному брифінгу щодо епідситуації розповів директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід".

За попередню добу на Львівщині підтвердили 448 випадки інфікування коронавірусом. Лабораторний центр провів 831 дослідження методом ПЛР (наявність/відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу) та більше ніж 1 тис. досліджень методом ІФА (наявність антитіл). Станом на сьогоднішній ранок на стаціонарному лікуванні перебуває 1 тис. 451 пацієнт. З них 138 перебувають у реанімаційному відділенні, 28 – на апаратах штучної вентиляції легень.

Також читайте: COVID-19 у Західній Україні: найбільше нових випадків на Львівщині

Орест Чемерис зазначає, що ліжкова мережа, станом на ранок 22 грудня, зайнята на 39,8%. На початку грудня вона становила близько 46%. У розрізі закладів охорони здоров'я, то у Львівській обласній інфекційній лікарні є 109 пацієнтів, у Центрі легеневого здоров'я – 161 пацієнт, у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн – 128 пацієнтів, у Клінічній лікарні швидкої медичної – 205. 

Серед закладів на території області, то  це 101 пацієнт у Новояворівській районній лікарні. Також всього 2 тис. 800 ліжок завантажені хворими на коронавірусну інфекцію. У відсотковому значенні це 77% відсотків.

Орест Чемерис додає, що комісії вже перевірили всі лікарні Львівщини і вже підбивають підсумки. Цього тижня оприлюднять результати.

Додамо, що лікарні перевіряли на забезпеченість киснем, тестували енергоощадження та живлення. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал