Ігоря Скочиляса поховають на Личаківському цвинтарі у Львові

Відомий український історик помер 20 грудня.

Розклад поминальних богослужінь повідомили на сайті Українського католицького університету, передає "Еспресо.Захід".

Парастас за Ігорем Скочилясом відбудеться сьогодні, 21 грудня, о 19:00 у Церкві Святої Софії – Премудрості Божої.

Аби уникнути скупчення, усіх, хто хоче попрощатися з померлим, просять вас приходити до церкви раніше (домовина з тілом буде в храмі орієнтовно о 15-17 годині). 

Чин похорону Ігоря Скочиляса відбудеться завтра, 22 грудня, об 11:00 у Церкві Святої Софії – Премудрості Божої. Заупокійна Літургія розпочнеться о 09:00.

Поховають Ігоря Скочиляса на Личаківському цвинтарі. Після Чину похорону буде передбачено доїзд на цвинтар. Поминальні заходи транслюватимуть в онлайні.

Родина пана Ігоря просить усіх про молитву, а також дотримання заходів епідемічної безпеки під час участі у поминальних богослужіннях: використовувати захисні маски, зберігати фізичну дистанцію тощо. 

Доктор історичних наук, професор кафедри нової і новітньої історії України УКУ Ігор Ярославович Скочиляс декілька років працював деканом гуманітарного факультету УКУ, також був проректором з наукової роботи УКУ, а від середини літа цього року керівником кафедри історії гуманітарного факультету. 

Ігор Ярославович відомий у церковних колах як дослідник домодерної релігійної культури і східного християнства в Україні, унійної ідеї та інституційної історії Київської митрополії в порівняльній перспективі. Він автор численних наукових публікацій та таких історіографічних концептів, як "Slavia Unita" й "Київська традиція". 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал