Білорусь з січня планує масове щеплення російською вакциною

Російську вакцину проти коронавірусу "Супутник V" зареєстрували в Білорусі. Уже з січня там почнуть вакцинацію від COVID-19.

Про це інформує МОЗ Білорусі, передає "Еспресо.Захід".

Вакцинація добровольців у Білорусі почалася 1 жовтня. У дослідженні взяли участь 100 осіб. А тепер Російський фонд прямих інвестицій видав реєстраційне посвідчення вакцини "Супутник V" міністерству охорони здоров'я Білорусі. 

За словами очільника МОЗ Білорусі Дмитра Піневича, щеплювати білорусів російською вакциною почнуть уже в січні. Білорусь стала першою закордонною державою, яка офіційно зареєструвала російську вакцину на своїй території.

"Вакцина зареєстрована у країні, є дозвіл на клінічне застосування вакцини. Вакцина може застосовуватися на території нашої країни уже в рамках не клінічних випробувань, а звичайної роботи. Зараз питання за постачанням вакцини", - повідомив Дмитро Піневич.

Зазначають, що спочатку препарат безкоштовно отримають медичні працівники, вчителі, працівники торгівлі та інших сфер, які змушені через професію контактувати з великою кількістю людей

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.

 

.