"Цифровим Миколаєм" країни став 83-річний тернопільський актор

Михайло Безпалько грає Діда Мороза та Миколая уже понад 60 років.

Під час церемонії відкриття головної столичної ялинки, українців відтак актор Михайло Безпалько у ролі Миколая. Але після офіційної церемонії актор повернувся до рідного Тернополя, а замість нього до сьомого січня "працюватиме" його голограма. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України, передає "Еспресо.Захід".

Голограма виголошуватиме привітання і працюватиме кожні 10 хвилин з 16:00  до 22:00, а впродовж трьох днів Святий Миколай зможе поспілкуватися з відвідувачами у режимі реального часу. Організатори створили 3D-модель Святого Миколая у доповненій реальності, посилання на яку розсилатимуть через мобільний застосунок Приват24.

Актор Тернопільського обласного драмтеатру Михайло Безпалько вперше зіграв Діда Мороза, коли йому було 19. Нині актору уже 83 роки. Впродовж останніх 27 років у Різдвяний період він грає уже не Діда Мороза, а Миколая. Хоча, судячи з костюма, який підготували організатори для "Цифрового Миколая", вони все ж мали на увазі Діда Мороза. Синьо-білий костюм, біла борода та брови, а також традиційний "морозівський" посох у руках з образом святого якось не надто в'яжеться.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.