"Арія, перервана кулею". Сьогодні Василю Сліпаку виповнилося б 46 років

У столиці презентували фільм-спогад про загиблого героя.

20 грудня мав би відзначати свій День народження всесвітньовідомий оперний співак, соліст Паризької опери  Василь Сліпак, повідомляє "Еспресо.Захід".

Напередодні Дня народження Героя у Києві презентувати фільм-спогад "Міф. Арія перервана кулею" та макет Арт-Скверу імені Василя Сліпака. Про це повідомляє  Центр реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС "ЯРМІЗ".

"Під час Революції Гідності він мав контракт в Опері, тому не міг прибути до Києва. Але це не завадило йому з початком Євромайдану очолити волонтерський рух –  координувати у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України,  –  написав на своїй сторінці у facebook народний депутат Олег Синютка. – Уперше Василь поїхав на війну у травні 2015 р. Пробув там понад місяць і майже одразу отримав позивний "Міф" на честь Мефістофеля. Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту, брав участь у боях за Авдіївку".

Василь Сліпак, попри поранення, тричі повертався на фронт, але 29 червня 2016-го загинув у бою від кулі снайпера. У той день українські захисники відбили атаку ворога. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.