Білоруси вийшли на "Марш народного трибуналу"

У Білорусі 20 грудня розпочалася чергова акція протесту "Марш народного трибуналу" проти режиму Олександра Лукашенка. Акція проходить одночасно у Мінську та інших містах країни.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на білоруській портал ТUT.BY.

Там зазначають, що перед початком маршів у великі міста стягнули десятки одиниць спецтехніки.

У самому ж Мінську від мешканців надходять повідомлення про автозаки і силовиків, які чатують в різних районах міста. Зокрема, їх помітили на перетині вулиць Одоєвського і Полоцької, на проспекті Рокоссовського, у дворах на Пушкінській, Філатова та інших. Також повідомляється, що автобус з правоохоронцями чергує біля площі Державного прапора неподалік Палацу незалежності та біля стели на проспекті Переможців.

Крім того, зранку вулицями Мінська проїхала колона нових тракторів, яка вирушила з Мінського тракторного заводу. Десятки одиниць техніки їхали під пісню "Любимую не отдают". На кожному тракторі майорів червоно-зелений прапор, а попереду колони рухався автомобіль ДАІ.

Керівництво МТЗ пояснило, що техніка прямує у Вітебську область. "Зробити передачу тракторів урочистим – наше спільне рішення з Вітебським облвиконкомом. Тим більш, що однією з умов поставки в контрактах прописано самовивезення. День тижня був обраний з урахуванням мінімального завантаження на республіканських трасах – все-таки для руху колон у складі кількох десятків одиниць техніки потрібні певні умови", – пояснив гендиректор МТЗ Віталій Вовк.

За даними ТUT.BY, у різних районах Мінська люди рухаються переважно колонами та утворюють "ланцюжки солідарності".

Видання Onliner повідомляє про перші затримання. Так, у районі Золотої Гірки в Мінську розігнали колону приблизно з п'ятдесяти людей, кількох протестуючих затримали.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал