Урочисто засіяла: сотні львів'ян відкрили загальноміську ялинку

Сьогодні, 18 грудня, напередодні Дня св. Миколая, на площі перед Оперним театром урочисто відкрили загальноміську ялинку Львова.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Традиційно щороку головну ялинку міста запалює міський голова Львова Андрій Садовий. Однак цього року мер перебуває на лікарняному, бо захворів на коронавірус. Тому цю почесну місію виконала його дружина - Катерина Кіт-Садова.

Також відбулася традиційна передача пластунами Вифлеємського вогню миру та виступ хорової капели діток, які виконали відому традиційну композицію "Щедрик".

Відзначимо, попри те, що міська влада просила людей спостерігати за цією подією вдома онлайн, багато львів'ян та гостей міста проігнорували це і було чимале скупчення людей. Тому організатори події неодноразово просили людей вдягнути всім маски та дотримуватися соціальної дистанції.

Стосовно самої винуватці свята, то ще минулого місяця дерево висотою 18 метрів росло за 100 км від Львова у селі Опака Дрогобицького району. Прикрасили її у стилі попередніх років: іграшок небагато, зате зі щедрою ілюмінацією.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал