У підземеллі львівської Ратуші обладнали "Лабораторію дитинства"

Тут збиратимуть спогади львів'ян.

Від п'ятниці, 18 грудня, у підземеллі львівської Ратуші працюватиме "Лабораторія дитинства". Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради, передає "Еспресо.Захід".      

Музей Міста (МуМі) обладнав приміщення інтерактивними засобами та мультимедійною технікою, з допомогою яких відвідувачі можуть поділитися спогадами. В такий спосіб кожен може долучитися до створення дебютної виставки музею "Подорож героя: Останній тиждень літа".

"Особливістю цього музею є те, що він став результатом кількарічної роботи митців, музейників, творчих людей, працівників міської ради. Ще не маючи першої виставки, він вже почав жити і наповнюватись людьми завдяки своїй концепції", – сказав заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Виставку буде присвячено мешканцям та мешканкам, віком 6−12 років, дитинство яких пройшло у місті. Це період дорослішання, коли діти починають виходити за межі простору, за яким пильно стежать батьки, та самостійно пізнають нові двори, райони та вулиці.

У Лабораторії відвідувачі можуть написати, намалювати чи записати свої спогади на відео, відсканувати дитячі фото та створити мапу маршрутів самостійних подорожей містом. Також працюватиме pop up museum (мобільний музей, до створення якого може долучитися кожен охочий), для якого мешканців закликають принести збережені предмети дитинства. Це можуть бути речі, які діти колекціонували чи використовували під час ігор, "трофеї" і "скарби", здобуті у маленьких подорожах містом. Працівники музею опрацюють та збережуть зібрані матеріали, а кураторська група обере найвідповідніші для експонування під час виставки у Музеї Міста.

"Лабораторія дитинства" є досить нетиповим та певною мірою експериментальним проєктом для українських музеїв. Самій виставці "Подорож героя: Останній тиждень літа" передує проєкт, в якому музей в інтерактивний та партисипативний спосіб, запрошує мешканців стати співучасниками та співкураторами простору, наповнювати майбутню експозицію спогадами. Завдяки поєднанню мультимедійних та аналогових інструментів, ми пропонуємо кожному обрати зручний спосіб для того, щоб поділитися з музеєм своїми історіями", – зазначила керівниця та співавторка проєкту Тетяна Бей.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал