У бюджеті Львова заклали 280 мільйонів гривень на премії

У Львівській ОТГ майже дві тисячі управлінців.

З 680 мільйонів гривень, які передбачені у бюджеті Львівської ОТГ на виплату зарплати, 280 мільйонів піде на премії. Про це заявив під час бюджетних слухань у міській раді директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, передає дає "Еспресо.Захід".

За словами Олега Іщука, такий чималий преміальний фонд пояснюється тим, що в працівників органів управління надто малі оклади, тож їм мусять виплачувати премії.  "Цього року оклади працівників органів управління підвищились. Скажімо, оклад спеціаліста другої категорії був 4100 – став 4700 грн, – каже Олег Іщук. – У мене головний бухгалтер підписує на рік платіжок на 10 мільярдів,  і щоб він отримував 8000? Та він піде на будь-яку приватну фірму, де з такою кваліфікацією матиме дві тисячі доларів!"

На сьогодні у Львівській об’єднаній громаді працює 1975 управлінців. З них 165 чоловік – з органів управління  приєднаних громад. Тобто понад 1800  працівників "управляють" саме Львовом. Андрію Садовому неодноразово заявляли, що штат міської ради надто "роздутий" – лише в апараті міського голови налічується понад 80 осіб.

"Насправді, коли ми говоримо про управлінців, то уявляємо собі людей, які сидять і кимось управляють. Однак до цієї кількості входять і 164 працівники ЦНАПів, і 41 держреєстратор, і управління безпеки. Якщо депутати хочуть скоротити їх, то мають на те повне право. Але щоби не було. що віз попереду коня. Тобто спочатку скорочуємо видатки, а потім скорочуємо людей", – заявив Олег Іщук.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.