Стрийська районна лікарня отримала сучасний комп’ютерний томограф

Його вартість - понад 12 млн гривень.

Його закупили в межах програми "Велике будівництво" для лікарень області, які є опорними для лікування хворих із COVID-19, передає "Еспресо.Захід".

"Томограф уже приїхав у Стрий. Це найкращий із сучасних пропозицій на ринку, 32-зрізовий апарат. У нашій лікарні він буде обслуговувати відділення, які надають невідкладну допомогу при інсультах, черепно-мозкових травмах та інших станах, при яких потрібна діагностика упродовж першої години після травми (так зване правило першої години). Томограф працюватиме цілодобово. У нас є спеціально навчений персонал, є свій радіолог. Після змін адміністративного поділу країни у нашій ОТГ мешкає 200 000 мешканців, тому томограф для нашої лікарні дуже актуальний і в часі після коронавірусу", - розповів "Еспресо.Захід" Олексій Ігнатов, головний лікар Стрийської ЦРЛ.

Загалом на Львівщину виділили 72 млн гривень.

"На медичне обладнання Львівщина отримає 69,4 млн грн. До кінця року компютерні томографи отримають ще три опорні лікарні. Загалом на Львівщині комп’ютерні томографи мають отримати 6 опорних лікарень. Крім лікарні швидкої допомоги і Стрийської лікарні, томографи мають надійти також у Буську, Самбірську центральну районну лікарню, Дрогобицьку міську лікарню №1 і Львівську обласну клінічну лікарню", - розповіли "Еспресо.Захід" у пресслужбі департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Нагадаємо, нещодавно комп’ютерний томограф вже привезли у лікарню швидкої медичної допомоги у Львові.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал