Разом з кумедними звірятами та ангелами: у Львові діти учасників АТО зустрічали Миколая

Святкове дійство відбулося біля головної ялинки міста.

За святковим дійством спостерігала журналістка "Еспресо.Захід".

Біля новорічної ялинки у Львові дітлахи тішаться приходу Миколая. Тут на них чекають новорічна вистава та солодкі подарунки. Веселощі для дітлахів організували у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій. Окрім солодощів, актори із Першого театру під відкритим небом підготували виставу "Стежечка святого Миколая". Кумедні звірята, ангели та Миколай  намагалися зробити все, аби діткам було весело.

"Дуже приємно, що до нас завітало багато діток, розповідає директорка Львівського  центру надання послуг учасникам бойових дій Світлана Ткачук. Ми намагалися все зробити швидко, щоб вони не змерзли. Дітлахи весело провели свій час, кидалися сніжками. Я бачу, що вони задоволені. Ще з вересня нас запитували: чи будуть цього року солодкі подаруночки? Здається, дрібниця, але якщо людям приємно, то ми робимо все можливе".

Відтак святкові подаруночки запакували для семи сотень дітлахів. До новорічної ялинки приходили родинами. Дмитро прийшов на святкове дійство зі своєю сім’єю. Чоловік з 2015 року на війні і досі захищає Батьківщину на Сході. Пощастило, нині може розділити радість свята з дружиною та двома дітками. Каже, намагається дотримуватися традиції приходу Миколая і дарувати малечі свято.

"Хочеться, щоб діти відчували свято, не дивлячись на те, що нема снігу та зими, каже Дмитро.   Але ми прищеплюємо сину і доньці такі традиції, тому що в нас було дитинство, і нехай у них воно буде святковим".

А ось Вадим прийшов на свято зі своєю донькою. Не міг оминути святкового дійства, що організовують для дітлахів. Протягом двох років чоловік захищав державу у різних точках бойових дій. А нині якомога більше часу віддає донечці.

"Прийшли, щоб влаштувати маленьке свято для дитинки. У першу чергу, це відволікання від буденних проблем. Хочеться погуляти трошки зі своєю коханою доцею", - ділиться враженнями Вадим. 

По завершенні святкової програми дітлахи отримали солодкі подарунки та разом зустріли святого Миколая.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.