"Він ніякий! Ось уся характеристика бюджету", - Володимир Квурт про фінансову конституцію країни

Для багатьох українців наступний рік стане серйозним викликом.

Про це сьогодні, 18 грудня, у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" заявив депутат Львівської обласної ради (фракція "Європейська Солідарність") Володимир Квурт, повідомляє "Еспресо.Захід".

Він зокрема вказав на двоякість підходів основного фінансового закону країни у справі формування місцевих бюджетів. "Ми говоримо про те, що є перемога місцевих громад, що певні народні депутати відстояли акциз на пальне, який залишиться у місцевих бюджетах. Проте автоматично відмінусували податок у Дорожній фонд, відповідно надходження в обласний бюджет суттєво зменшаться", - застерігає Володимир Квурт.

Суспільство повинно відреагувати на такі речі. Представник "Європейської Солідарності" у Львівській облраді акцентує на суттєвому зменшенні надходжень до Пенсійного фонду. "Це практично мінус 8 мільярдів. Суттєво скорочуються соціальні виплати, адресна допомога буде мінімізована. І це на тлі зростання цін на енергоносії. Отже, для багатьох українців наступний рік буде серйозним викликом. Мінімізовано і не у повному обсязі передбачено видатки на медицину. Тут можна лише розвести руками. Бо чого варто очікувати? Безперечно, зубожіння", - каже Володимир Квурт.

"Бюджет насправді повинен відображати якусь стратегію. Чи можемо ми говорити про стратегічний рух нашої держави? Ні! Ось уся характеристика бюджету. Він ніякий!", - резюмував депутат обласної ради.

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21.15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.