"Ця людина незаконно зайняла посаду очільника МОН", - Інна Совсун про призначення Сергія Шкарлета

На думку парламентарки, значну роль у призначенні нового очільника міністерства освіти та науки зіграв батько президента Зеленського

Про це сьогодні, 18 грудня, у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" заявила народна депутатка України Інна Совсун (фракція "Голос"), повідомляє "Еспресо.Захід".

Батько Зеленського точно підтримує ідею, що міністром має бути один із ректорів, - висловила припущення народна депутатка. "Це прояв ієрархічної системи української системи освіти",  - зауважила вона.

Народна депутатка вважає, що людина після підтверджених доказів плагіату навіть не ризикнула би балотуватися на посаду міністра науки і освіти України. "Але вочевидь (у Шкарлета.Ред.) такої моральної планки немає. Сподіватися на те, що ця людина добровільно піде у відставку, точно не варто".

Але направду є важливим питання ідейного позиціонування пана Шкарлета, - каже Інна Совсун. "І це одна з тих речей, які мене особисто дуже насторожують. Ми всі пам'ятаємо про те, що пан Шкарлет був членом Партії регіонів. Він каже, що це була випадковість, і що, у принципі, це не дуже має значення. Але я дивлюся на його дії за пів року на посаді. Він повернув у міністерство освіти значну частину людей, які працювали у команді Дмитра Табачника. Я їх дуже добре знаю, бо я, прийшовши працювати у МОН у березні 2014 року, якраз звільняла їх з міносвіти. Зараз вони повертаються", - застерегла народна депутатка.

Шкарлет, на думку Інни Совсун, людина близька до середовища Дмитра Табачника. "І мене дуже насторожує, що така людина 2020 року в Україні стала міністром освіти та науки України", - підсумувала Інна Совсун.

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21.15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.