МОЗ дозволило закупівлю окремих ліків, які не входять до національного переліку

Це ліки, які необхідні для боротьби з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу щодо епідемії коронавірусу, передає "Еспресо.Захід".

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що МОЗ продовжує вносити зміни до нормативно-правових документів, які регулюють сферу охорони здоров'я. Зокрема, цього тижня за ініціативою Міністерства охорони здоров'я внесли зміни до постанови уряду, яка регулює закупівлю лікарських засобів.

"Ми дали змогу купляти нашим лікарям медикаменти, які не входять до національного переліку лікарських засобів. Чому це важливо? Бо ви знаєте, що у нас є достатньо динамічний протокол лікування коронавірусної хвороби. Світ змінюється і рік тому зіткнувся з хворобою, якої до цього ніколи не було. Зрозуміло, що методи лікування також повинні змінюватися залежно від результатів доказової медицини. Тому такі нововведення МОЗ дозволять використовувати для лікування коронавірусної хвороби препарати, які не включені до національного переліку основних лікарських засобів", – говорить Максим Степанов.

Також підтримали проєкт постанови щодо розширення переліку товарів медичних виробів, які використовують для боротьби з COVID-19, ввозять на територію України та звільняють від оподаткування. Це такі позиції як тест-системи для кількісного виявлення антитіл; обладнання, яке використовують для проведення лабораторної діагностики.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.