Moderna знищила 400 тисяч доз вакцини від COVID-19 через технічні проблеми

Американська фармацевтична компанія Moderna знищила 400 тисяч доз своєї експериментальної вакцини від COVID-19 після того, як виявила проблеми з фільтрацією на пізньому етапі її виробництва.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на Монсефа Слоуі, головного наукового радника проєкту Warp Speed, ініційованого урядом США для забезпечення країни вакциною від COVID-19.

Як розповів Слоуі, Moderna була змушена знищити 400 тисяч доз, які ще не були розфасовані у флакони та являли собою частину більшої партії вакцини об’ємом 1,4 мільйона доз.

За словами Рея Джордана, представника Moderna з Кембриджа, штат Массачусетс, попри це компанія як і раніше прагне досягти виробництва у 20 мільйонів доз цього місяця і від 85 до 100 мільйонів доз для США в першому кварталі 2021 року. При цьому Джордан відмовився коментувати проблему з фільтрацією чи можливу відмову від поставок.

Втрата 400 тисяч доз є невеликою відносно мети Moderna виготовити від 500 мільйонів до 1 мільярда доз у 2021 році. За словами Слоуі, проблема фільтрації – лише один з багатьох прикладів того, як компанії повинні контролювати свої виробничі лінії та розв'язувати проблеми в режимі реального часу.

На думку фахівця, поточні проблеми компанії не вплинуть на загальний обсяг виробництва або його темпи.

  1. Нагадаємо, американська Moderna заявила, що їхня вакцина повністю захищає від тяжкої форми COVID-19

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал