Е-квитка у Львові в наступному році не буде

У міськраді відмовилися від ідеї запроваджувати картку львів'янина.

2021 року львів'яни не зможуть скористатись електронним квитком. Запуск Е-квитка у місті планують лише на січень 2022-го. Про це заявила директор департаменту житлово-комунального господарства Ірина Маруняк під час слухань проєкту бюджету-2021, передає "Еспресо.Захід".

При цьому в місті відмовились від картки львів'янина, якою можна розраховуватись за проїзд. "Немає сенсу вводити проміжну систему, якщо ми вирішили рухатись до Е-квитка. Він дасть можливість перейти не просто до обліку кількості, а й до оплати за кілометр", - каже заступник міського голови Геннадій Васьків.

"Насправді в місті просто немає політичної волі запровадити картку львів'янина, яка би дозволила облікувати кількість пасажирів, в тому числі пільговиків. У нас уже були встановлені валідатори, чому вони були розбиті?, - запитує депутатка міської ради від  "ЄС" Ольга Посипанко. - Чомусь в інших містах, в тому ж Ужгороді, це працює. Поїдьте подивіться, скільки коштів міського бюджету їм вдається економити завдяки картці містянина. Просто тому, що вона дає можливість облікувати пасажирів".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.