Сина відомого лікаря, який помер від COVID-19, перевели на державне навчання у Львівському медуніверситеті

Борис Венжинович є сином лікаря Почаївської центральної районної лікарні, який помер, рятуючи людей від коронавірусу.

Зараз він навчається на 4 курсі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Нещодавно його перевели з платного навчання на бюджетне місце. Також він отримає грошову допомогу від університету. Про це інформує перший заступник Міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, передає "Еспресо.Захід".

"Рішення прийнято 3 грудня за зверненням від МОЗ. Тобто вже від грудня його мають перевести на державне навчання. Це нам вдалося за рахунок наявності вакантних місць  в університеті. Також студент написав заяву про грошову допомогу через скрутне матеріальне становище у зв’язку зі смертю батька. Ми зробили все, що могли, щоб підтримати родину загиблого лікаря", – розповів "Еспресо.Захід" відповідальний секретар приймальної комісії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, доцент Роман Фафула. 

Батько студента ЛНМУ Іван Венжинович займався лікуванням хворих із СOVID-19. Фото медика з написом "Дякуємо за життя" було розміщене на білбордах по всій країні. 

Фото: facebook/iryna.mykychak 

"Щира подяка ректору Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького Борису Семеновичу Зіменковському, що відгукнувся на прохання МОЗ.  Перед людяністю бюрократія безсила", – написала Ірина Микичак.

Нагадаємо, терапевт Іван Венжинович працював у Почаївській районній лікарні після закінчення медвишу. Люди, які знали Венжиновича особисто, розповідають, що в Почаєві він був легендою. Щоб потрапити до нього на прийом, місцеві вистоювали довжелезні черги.

У травні американське новинне агентство Associated Press  опублікувало репортаж з українських лікарень, у тому числі з Тернополя й Почаєва. У матеріалі йшлося про важкі умови роботи та відсутність засобів захисту в медиків, які лікують хворих із СOVID-19. У кадр журналістів потрапив і лікар Іван Венжинович.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал