"У нас катастрофічно недофінансована медицина. Натомість збільшують фінансування силових органів. Вони отримають більше, ніж армія!" – Микола Княжицький

Видатки на культуру в бюджеті-2021 зменшили на 1,2 мільярда.

У наступному році заклади освіти та культури матимуть колосальні проблеми через недофінансування. У бюджеті-2021 передбачили значно менші видатки на ці галузі, ніж було у цьому році. А все тому, що в Україні абсолютно дегуманізована влада, яка не розуміє ані ролі культури, ані ролі освіти у суспільстві. Про це заявив "Еспресо.Захід" народний депутат Микола Княжицький.

"В усіх європейських країнах культура зараз отримає значно більшу бюджетну підтримку порівняно з тим, що було. Бо люди не ходять в театри чи кінотеатри, не можуть брати участь у інших масових заходах. Відповідно, ці заклали не можуть отримати кошти з відвідувачів.  В Україні ж на наступний рік на 1,2 млрд гривень виділили менше, ніж було заплановано на цей рік, – каже Микола Княжицький. – Зменшили також видатки на освіту. У нас катастрофічно недофінансована медицина в умовах пандемії. Натомість збільшують фінансування силових органів.  Силовики отримують більше, ніж армія в умовах війни! Крім того, величезні кошти вкладаються у так звані програми Великого будівництва, бо там можна найбільше займатись корупцією. Це означає, що в Україні абсолютно дегуманізована влада, яка не розуміє ані ролі культури, ані ролі освіти у суспільстві".

Будуть обділені у наступному році і регіони,  бо фінансування Державного фонду регіонального розвитку врізали майже наполовину. Залишили лише фінансування проєкти соціально-економічного розвитку. Утім, з словами Миколи Княжицького, саме так за званий "соцеконом", який виділяють певним депутатам, деякі обранці і голосували за цей бюджет. 

"На жаль, ця влада має монобільшість у парламенті.  Але є й інші групи у парламенті, як за так званий "соцеконом" чи інші пряники брали участь у цьому голосуванні. Мені особливо прикро, що за цей бюджет голосував представник "Самопомочі", – каже Микола Княжицький. – "Європейська солідарність" виступала категорично проти прийняття цього бюджету, адже він ще й макроекономічно абсолютно незбалансований. Як можна голосувати за бюджет, який не можна буде виконати?"

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.