Помер колишній тренер "Карпат" Валентин Ходукін

Відомому тренерові був 81 рік

Про це повідомили на facebook-сторінці ФК "Карпати", передає "Еспресо.Захід".

Валентин Ходукін народився 17 серпня 1939 року в Харкові, в сім’ї футболіста Михайла Ходукіна. У 8-річному віці разом із батьками та братом Віктором переїхав до Львова, який став для нього рідним.

Свій футбольний шлях Ходукін розпочав у дрогобицькому "Нафтовику". Далі був львівський "Сільмаш", на основі якого саме створювали "Карпати". Проте у складі нової команди Валентин так і не зіграв і 1963-го перебрався в тернопільський "Авангард". Незабаром він отримав травму і попрощався з професійним футболом. 

Валентин Ходукін натомість більше відомий як науковець і тренер. Загалом він відпрацював 33 роки в Інституті фізкультури, а на початку 1990-х стартувала його тренерська кар’єра. Спершу він успішно тренував стрийську "Скалу" разом із Михайлом Вільховим, а потім увійшов до комплексно-наукової групи «"Карпат", які тоді очолював Мирон Маркевич. 

Згодом Ходукін ще двічі повертався у "Карпати": 2002-го та 2004 року, коли виконував обов’язки головного тренера. Крім того, очолював криворізький "Кривбас" фі протягом 12 років працював у Азербайджані.

Як повідомляє сайт Футбол24, останні декілька місяців Валентин Ходукін боровся з коронавірусною інфекцією.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал