Єгипет змінив вимоги до тесту на коронавірус для українських туристів

Єгипет посилив контроль за достовірністю сертифікатів з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус, які повинні мати всі українські туристи віком від 6 років. Зокрема, сертифікат повинен містити підпис лікаря або спеціальний QR-код.

Про це повідомило посольство України в Єгипті на сторінці у Facebook.

Нові вимоги полягають в тому, що сертифікат має:

Сертифікати, які будуть заповнені від рук, не прийматимуться.

У разі, якщо єгипетська сторона матиме сумніви щодо достовірності тесту, вона може вимагати проведення повторного тесту по прильоту. Якщо тест виявиться позитивним, то туристів ізолюватимуть до моменту отримання негативного результату.

Туристів із позитивними результатами ПЛР-тестів, зроблених по прильоту в аеропортах курортних міст, буде розміщено (ізольовано) в окремих корпусах на території заброньованих ними готелів до моменту отримання негативного результату повторного тесту. Таким туристам забороняється полишати номери та вільно переміщуватись територією готелю.

Нагадаємо, з 1 листопада Єгипет скасував візовий збір для туристів, які прибувають в губернаторства Південний Синай, Червоне море, Луксор і Асуан. Однак спрощений в'їзд в країну буде діяти не завжди.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.