У МОЗ повідомили про кількість повторних заражень COVID-19

Ймовірно, у групі ризику повторного зараження новим коронавірусом є люди, які перенесли захворювання в легкій формі.

Про це інформує Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я, передає "Еспресо.Захід". 

Прецеденти повторного інфікування коронавірусною інфекцією фіксували в Україні – 0,25% загальної кількості інфікованих від початку пандемії. Проте в Україні не було досліджень, які підтвердили б, що ці віруси генетично відрізняються між собою.

Повторний позитивний результат ПЛР, який отримали не раніше ніж через 40 днів від першого позитивного результату, виявили у 2 161 людини. З них 250 людей (12%) є медичними працівниками.

Повторне зараження, як зазначають у Центрі громадського здоров’я, може бути пов’язане з різними рівнями антитіл. У пацієнтів із тяжкою формою захворювання вони вищі, а в тих, хто мав легкий чи безсимптомний перебіг захворювання, – нижчі. Точних даних, які рівні антитіл необхідні для захисту і як довго ці антитіла зберігаються в організмі, ще немає. Ймовірно, у групі ризику повторного зараження новим коронавірусом є люди, які перенесли захворювання в легкій формі.

Також у МОЗ зазначають, що доки немає науково обґрунтованих доказів щодо тривалості імунітету й рівня його напруженості, найкращий спосіб запобігти інфікуванню – це уникати впливу вірусу. Для цього слід дотримуватися простих рекомендацій:

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал