Ті, хто часто відвідував церкву, уникнули психічного стресу в 2020 році, – опитування

Американці, які щотижня відвідують церковні богослужіння, є єдиними, в кого у 2020 році покращився стан психічного здоров’я.

Такі результати дослідження, опублікованого центром Gallup. Про це інформує Католицький оглядач, передає "Еспресо.Захід".

Дослідники порівняли дані минулого року. Виявляється, у 2019 році близько 42% тих, хто щотижня відвідує богослужіння, зазначили, що стан їх психічного здоров’я відмінний. У 2020 році 46% респондентів сказали те саме, тобто у цій групі на 4% більше психічно здорових людей.

Серед осіб, які відвідують богослужіння рідше ніж щотижня або раз на місяць, лише 35% назвали стан свого психічного здоров’я відмінним, а це на 12% менше, ніж в 2019 році.

Серед тих, хто рідко або ніколи не відвідує богослужіння, 29% відзначили відмінний стан психічного здоров’я, що на 13% менше від даних 2019 року.

Хоча протикоронавірусні заходи часто обмежували здатність людей брати участь у релігійних богослужіннях, дослідники Gallup не запитували респондентів, чи зустрічались вони з обмеженнями.

Загалом багато американців зазначають, що стан їх психічного здоров’я погіршився у зв’язку із численними факторами - пандемією, президентськими виборами, демонстраціями проти поліції після смерті Джорджа Флойда, громадських заворушень, бунтів і насильства у всій країні.

Gallup проводять такого типу опитування щороку в листопаді, починаючи від 2001 року. Цього року було опитано 1018 американців віком понад 18 років. Похибка - 4%.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал