"Нам вдалося повністю зупинити зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу", – Максим Степанов

10 тис. 622 людей інфікувалися за минулу добу.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомляє на щоденному брифінгу щодо епідситуації, передає "Еспресо.Захід".

"Ми в МОЗ бачимо стабілізацію по рівню захворюваності на COVID-19. Ситуація залишається достатньо напруженою, але все ж таки нам вдалося повністю зупинити зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу.  Маємо 10 тис. 622 інфікованих за минулу добу. Одночасно є майже 12,5 тис. тих, хто одужав. Проте статистика по госпіталізації продовжує лякати. 3 тис. 242 особи госпіталізували вчора, але разом з тим кількість виписаних у нас становить 3 тис. 473 людини. Тобто тих, хто одужав, більше",  – каже міністр.

Степанов запевняє, що МОЗ продовжує зміцнювати систему охорони здоров'я щодо приймання хворих з коронавірусною інфекцією. Зокрема, збільшує кількість ліжок з кисневими точками. Зараз таких вже більше ніж 34 тис.

"Продовжуємо далі це робити, бо готуємось до різного розвитку подій. Тому дуже прошу всіх дотримуватися правил, що діють в нашій країні та обмежувальних заходів. Напередодні святкових днів – це дуже важливо. Скажу відверто, що ми з великою тривогою дивимось на святкові дні", – говорить Максим Степанов.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.