"На обіцяне владою вакцинування виділили лише 2,6 млрд замість 15 необхідних", – Олег Синютка

Народний депутат пояснив, чому "ЄС" не голосувала за бюджет-2021

Закон про бюджет на 2021 рік, який учора прийняла новостворена коаліція у ВР "Слуг народу"," Батьківщини", "Довіри" і "За майбутнє" – це бюджет вимирання. Про це написав на своїй сторінці у Facebook Олег Синютка, передає "Еспресо.Захід". 

"Єдиним пріоритетом для сьогоднішньої влади, вочевидь, є посилення каральних функцій, саме тому для МВС виділено 98,28 млрд (+5,2% росту), для ДБР - 2,48 млрд (+75,4% росту), СБУ - 14,96 млрд (+22,8% росту), НАБУ - 1,06 млрд грн (+15,3% росту). І, звичайно, необділеними залишились чиновники, тому для Офісу Президента виділено 1266,8 млн, для Кабміну - 79 млн, Офісу Генпрокурора - 11,5 млрд (+46%росту), а Верховній Раді - 247 млн грн", – написав Олег Синютка.  

За словами нардепа, вперше з часу початку російської агресії не збільшуються видатки на армію, зокрема й грошове забезпечення військових і фінансування новітніх систем озброєння вітчизняного виробництва. Крім того, у бюджетні на наступний рік:

"Такий бюджет не дає жодних можливостей не тільки для розвитку України, але і для стабілізації в економіці. Не кажучи вже про те, що цей бюджет призведе до подальшого падіння рівня життя українців. Саме тому "Європейська Солідарність" не голосувала за нього, і єдиним виходом з цієї ситуації ми вбачаємо формування уряду професійних людей, патріотів, яким буде потрібно переглянути й подати на розгляд Верховної Ради зміни до бюджету на 2021 рік", – заявив Олег Синютка.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал