На Львівщині завершився осінній призов

На строкову військову службу призвали 632 юнаків і 20 офіцерів запасу.

Про це стало відомо на брифінгу щодо завершення призовної кампанії на військову строкову службу, передає "Еспресо.Захід". 

"За осінній призов у нас відправилося до ЗСУ та інших військових формувань 632 юнаки, – розповів новопризначений військовий комісар Львівщини полковник Дмитро Бобров. – З них 244 – у Нацгвардію, 20 – у Державну прикордонну службу, 25 – у Державну службу соціального транспорту. До Збройних сил України вирушить 343 юнаки".

Цьогорічна призовна кампанія проходила під час пандемії. Восени призовники користувалися ІФА-тестами, тож були випадки, коли виявляли підозри. Тоді юнаків відправляли на лікування, а після його завершення й негативного результату призивали знову до військ. 

Окрім цього, військовий комісар наголосив, що строковиків у зону ООС не відправляють. 

"Цей міф ми будемо постійно розвінчувати, -– зазначив Дмитро Бобров. – Проти нас ведеться інформаційна війна з боку нашого сусіда. Строковиків на фронт не відправляють, вони проходять службу в пунктах своєї постійної дислокації". 

Також завершився призов офіцерів запасу. Протягом осіннього призову призвали 20 офіцерів запасу. Це ті громадяни, котрі мали військову кафедру, але не проходили військової служби. Термін їхньої служби – півтора року. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал