Опера "Лис Микита" – претендент на здобуття Шевченківської премії

Цього тижня члени Шевченківського комітету приїдуть на "Лиса Микиту" до Львова, щоб уже 17 та 18 грудня наживо оцінити оперу.

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація, передає "Еспресо.Захід".

Опера Івана Небесного "Лис Микита" в постановці Львівської національної опери увійшла в другий тур у номінації "Театральне мистецтво" на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2021 року. Номінували на здобуття премії за цю виставу її постановників: режисера та лібретиста Василь Вовкун, композитора Івана Небесного, художницю костюмів Ганну Іпатьєву.

Відповідне рішення ухвалив комітет премії. Цього тижня члени Шевченківського комітету приїдуть на "Лиса Микиту" до Львова, щоб уже 17 та 18 грудня наживо оцінити оперу.

"У нашому випадку – це справжній бестселер, але вже оперний, для сімейного перегляду. Дійство, в якому органічно поєднуються розважально-авантюрний і сатирично-викривальні змісти й підтексти. І важко сказати, чого тут більше: людського у звіриному світі чи, навпаки, звіриного у людському", − зазначив режисер Василь Вовкун.

Оперу Івана Небесного за твором Івана Франка "Лис Микита" написали спеціально на замовлення театру, щоб розширити сучасний український оперний репертуар для дітей. Її прем’єра відбулася у Львівській національній опері наприкінці лютого 2020 року, ще до початку карантину. Перші сім аншлагових вистав у лютому-березні 2020-го відвідали близько 7 тисяч глядачів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.