Еспресо.Захід рекомендує. Культурна програма на 16 грудня

Підбірка цікавих культурних подій на завтра, 16 грудня.

Львівський органний зал – "Нічні молитви". Ця музика для тихих думок, що часто навідують нас уночі, коли місто спить. Вона відкриває душу, але робить це ненав’язливо, як старий добрий друг, що зайшов на 5 хвилин і лишився до рана. Медитативна, проста й складна водночас, впізнавана і новаторська. "Нічні молитви" – це тиха присвята грузинському композитору Гії Канчелі, який пішов у засвіти цього року. Цикл творів для струнного квартету, що є частиною великого мегациклу "Життя Без Різдва", який Канчелі писав на початку 1990-х. "Нічні молитви" виконає Микола Гав’юк (скрипка), Петро Тітяєв (скрипка), Вадим Педорич (альт), Денис Литвиненко (віолончель). Точкою входу в концерт стане Струнний квартет Франца Шуберта. Струнний квартет Львівської національної філармонії. Поч. о 19:00.

Львівська національна філармонія ім. М.Скорика – Перший концерт тріади "BEETHOVEN & TRIO", що об’єднає трьох відомих українських виконавців: Назарія Пилатюка (скрипка), Артема Полуденного (віолончель) та Романа Лопатинського (фортепіано). У їх виконанні прозвучить камерна музика Бетховена: Соната для віолончелі і фортепіано №4, Романс для скрипки і фортепіано №2 та Фортепіанне тріо №1. Концерт присвячено 250-річчю Бетховена Поч. о 19:00.

Театр ім. М. Заньковецької – "Сватання на Гончарівці" за Г. Квіткою-Основ'яненком ( реж. Федір Стригун). "Сватання на Гончарівці" – це на дух, наша традиція, наша історія, —анонсують виставу. Поч. о 18:00.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.