"Візитка Яроша": на Закарпатті на стіні сільради виявили антиугорське графіті

У ніч на 14 грудня на Виноградівщині в селі Пийтерфолво з'явився напис провокативного змісту, зроблений невідомими особами.

Про це, з посиланням на повідомлення Пийтерфолвівської ОТГ, написало видання "Mukachevo.net", інформує "Еспресо.Захід".

"Закарпаття – це Україна. Ми за вами прийдемо. Правий сектор", - саме такий напис було зроблено на стіні біля входу у сільраду Пийтерфолво у Виноградівському районі.

"На жаль, насильство та націоналізм – це не якісь далекі поняття, про яке ми досі чули лише по телебаченню. Вони також прокралися у наш район, як бачимо на знімку. У ніч з 13 на 14 грудня хтось або кілька осіб написали на стіні, аби висловити свої думки про нас, угорців та національну приналежність Закарпаття. Хай Бог змилується, аби ми могли і надалі жити тут у мирі, у братній любові з іншими національностями, і нехай Всевишній захистить нас від жорстокості", - написали на сторінці ОТГ.

Як зазначає видання, надпис зроблено очевидно, щоб викликати чергове роздратування у представників угорської нацменшини. Адже повторює слова, які були записані нещодавно чоловіком у масці на околицях Берегова.

Відзначимо, що після появи відео керівництво "Правого сектору" спростувало інформацію про свою причетність до цієї провокації.

Схоже, що хтось продовжує роздмухувати міжнаціональний конфлікт на Закарпатті, використовуючи для цього улюблений російською пропагандою трюк з "візиткою Яроша".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.