"Тричі в одну Польщу не ввійдеш" – двох нелегалів затримали на Львівщині

На українсько-польському кордоні затримали громадянина Молдови, який тричі намагався потрапити в Польщу, та громадянина Туреччини, який теж планував потрапити до однієї з країн ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби, передає "Еспресо.Захід".      

Іноземця, який мав намір нелегально потрапити до країн ЄС, затримав прикордонний наряд відділу "Шегині" Львівського прикордонного загону 13 грудня.

"Про незнайомця, котрий йшов у напрямку кордону, повідомив дільничний інспектор прикордонної служби. Група реагування швидко затримала чоловіка. Затриманий виявився громадянином Республіки Молдова. Іноземця доставили у прикордонний підрозділ для проведення перевірочних заходів та прийняття стосовно порушника кордону правового рішення", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього ж дня затриманий вже тричі намагався перетнути державний кордон України у пункті пропуску "Шегині" у пішому порядку, та тричі польські прикордонники повертали його зворотно у зв’язку з відсутністю підстав перебування у Польщі. Чоловік пояснив причину своєї наполегливості тим, що він хотів працевлаштуватися у Польщі, але не мав всіх належних документів.

Також цього дня прикордонники відділу "Краківець" затримали неподалік державного кордону 41-річного громадянина Туреччини. Про його появу у прикордонні військовослужбовцям повідомив місцевий мешканець.

Обох порушників кордону доставили до прикордонних підрозділів для перевірки та складання документів з метою притягнення до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Фото: Держприкордонслужба

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал