12 грудня – День Сухопутних військ України

Їх сформували у 1996 році, а свято почали відзначати з 1997 року.

Військовослужбовців та ветеранів сухопутних військ привітали на сторінці Національної академії Сухопутних військ України імені гетьмана Петра Сагайдачного інформує "Еспресо.Захід".

"Щиросердечно вітаю офіцерів, прапорщиків, сержантів і солдатів, працівників, ветеранів Збройних Сил України! Сухопутні війська, як головний носій бойової могутності війська, відіграють вирішальну роль у виконанні ЗСУ своїх завдань… З’єднання, частини, підрозділи, військовослужбовці Сухопутних військ у бойових діях з російським агресором в ході операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей демонструють зразки військової майстерності, армійської звитяги, патріотичної мотивації", - відзначив ректор академії Павло Ткачук.

Також він додав, що Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, як невід’ємна складова Сухопутних військ, готує нові покоління високопрофесійних патріотів, фахівців механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, бойового (оперативного) та морально-психологічного забезпечення.

Нагадаємо, Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі ЗСУ на підставі Указу Президента відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України» у 1996 році.

День Сухопутних військ України відзначається згідно з Указом Президента від 18 жовтня 1997 року щорічно 12 грудня. Сучасні Сухопутні війська ЗСУ – це багатофункціональний організм, який складається з механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин і установ, технічного й тилового забезпечення.

Як найчисельніший вид та основа бойового потенціалу Збройних Сил України, Сухопутні війська несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль у ході виконання завдань операції Об’єднаних сил щодо забезпечення територіальної цілісності та недоторканності кордонів держави.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.