Виплатити зарплату і звільнити керівництво. У Нововолинську п'ятий день протестують гірники

Шахтарі відмовляються приступати до роботи, доки не виконають їхніх вимог.

В Україні тривають протести шахтарів через невиплачену зарплату. Однак у Нововолинську, крім вимоги погасити зарплаті борги, гірники шахти №9 та "Бужанської", вимагають також звільнити керівництво. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Богдан Макарчук, передає "Еспресо.Захід".

Сьогодні шахтарі прийшли до адміністрації "Волиньвугілля" та вимагали написати заяви на звільнення генерального директора Юрія Ключковського, директора з виробництва Павла Танчева й технічного директора "Волиньвугілля" Анатолія Головка. Доки ці особи залишатимуться на посадах, гірники відмовляються приступати до роботи.

Працівники підприємства не отримують зарплату ще з липня. Загалом заборгованість із виплати зарплати на підприємстві уже перевищує 30 млн грн. Гірники переконані, що проблеми з виплатою зарплати на підприємстві пов'язані саме зі зловживанням керівництва. Відтак працівники скерували колективні звернення до Президента, генпрокурора та т.в.о міністра енергетики щодо звільнення керівників та розслідування їхніх зловживань.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал